От луната люлка ще направя,
от небето - пухена завивка.
Ще сънувам сънища от рая
и ще се надявам да са истински!
А дъгата в кораб ще превърна,
мачтите ще бъдат в седем цвята.
Ще отплавам птиците да върна,
дето заминават всяко лято.
От хартия, само да ме видите,
как ще сгъната истинска ракета.
И ще отлетя със Персеидите,
да разгледам другите планети.
После може малко да се върна,
за да си почина на дивана.
Някой да ме чака и прегърне,
аз да му разкажа как мечтая.
А когато дъжд навън заплиска
и свирепо вятърът бушува,
на тавана, без да се замисля-
ярко слънце ще си нарисувам.
© Деа Все права защищены