Така притисна ме на времето хомота,
на лист почасово е изчислен живота ми,
в решетки ден по ден е бъдещето вързано.
Вървя, а стъпките ми вече са планирани,
говоря с думи предварително претеглени,
участвам сякаш във сценарий композиран
по път, пресметнат календарно, без маневри...
И само в малкото откраднати минути,
във кратък стих, под власт на чудно вдъхновение,
преследвам мислено невидими маршрути
в света на свойто безгранично въображение.
06.10.2006
© Дидислава Все права защищены
Чувствам се и аз така!!!
Поздрави!!!