Обичам те и искам стих да пиша
по кожата ти, докато до мене дишаш,
със устни нежни, с пръсти поетични,
и всеки ред... да бъде от Обичане...
А ти ще си ми листа чист и бял
за най-изящната творба, която съм създал,
за най-прочувственото ми творение,
за най-божественото мое вдъхновение...
Навсякъде ще те покрия с рими
пулсиращи, макар и невидими,
гравирани по бялата ти кожа,
за Музата ми, най-вълшебна ложа...
Но всъщност Музата ми с тебе е едно,
но всъщност ти за мен си божество -
Икона си за моята молитва
и пак душата ми, към твоята политва!
А този стих по тебе го изографисах,
по тялото ти с Обич го написах,
и всяка буква е най-чиста страст,
и в всяка буква, знай, присъствам аз!
14.02.2019.
Георги Каменов
© Георги Каменов Все права защищены