ПО ВАШИ ТВОРБИ
Изстинало кафе,
претоплена супа,
изгнило дюшеме,
сняг вали и трупа…
Угаснала свещ,
увехнали цветя,
мирише на леш
и вино без душа…
Тъжна картина,
а празничен ден
и в тази година
за тъга отреден…
Слънце да изгрее
на улицата тъмна,
светлина да залее,
та и аз да осъмна?...
© Лиляна Благоева Андреева Все права защищены