Не ме питай дали съм щастлив, моя радост,
по-добре да живеем "разумно и просто".
Знаеш, щастието е твърде сложна работа,
то е цял близкоизточен, тъмен въпрос.
Мога само да кажа във този момент,
че се чувствам добре,
че добре ми е с теб.
А пък щастието е отчайващо сложно нещо,
като скъпо дете с церебрална парализа.
По-добре ме обичай сега, моя нежна,
да не правим ненужни и тежки анализи.
Мога само да кажа: с две ръце се подписвам
под своята клетва любовна пред тебе.
Защото дори и във Близкия изток
мъже и жени се обичат вечно!
© Валентин Евстатиев Все права защищены