Почиствай бързо.
Измети.
Трохите бели там по пода,
заедно с омразата.
Метличката от гордостта
изтръскай
през терасата, накрая на вселената.
Прахът - на времето го подари.
А стария парцал, оцапан с гняв,
старателно го изпери.
От бабините спомени за младост
сътвори си черга от мечтание.
© Иван Иванов Все права защищены