4 июл. 2016 г., 09:22  

...Под дървото ни... 

  Поэзия » Философская, Другая
556 0 4

...Под дървото ни...

(Посветено на братовчед ми, моя брат по душа...)

 

 

Под дървото ни ще се пазят и запомнят завинаги

нашите игри, вечни спомени и сбъднати мечти...

 

Там където, играехме на криеница и се надбягвахме,

Там където, слушахме музика по цели следобеди...

Там където, рисувахме по небето и просто си говорехме...

Там където, като кучето и котката се карахме и се сдобрявахме...

 

Там където, денем се учихме да караме кола

и по хълма се спускахме отново и отново...

Там където, вечер огънят гледаше усмивките ни,

защото сме се събрали всички, цялото семейство...

 

Там където,  приключенията и случките

не ще ни забравят никога и ще живеят вечно...

 

Там където се катерихме и на хамака се люлеехме...

там където играехме футбол, където и тревата ни помни...

 

Там където, може би сега...други деца си играят,

там където, винаги ще бъде началото на пътят ни,

средата и безкрая, където и да се намираме...

 

Там под дървото ни..., където започва светла пътека,

където се намират приятелство и обичта, способни

да сбъднат всички мечти...,

 

там където живота ще ни възпитава и ще израстваме,

там където ще си останем деца и откъдето ще полетим,

към луната, ще нарисуваме овца и ще намерим розата

на Малкия принц...

 

 

© Лили Вълчева Все права защищены

Честит рожденден! Благодаря ти, че си най - добрия брат за мен! :)

Благодаря ти, че ме пазиш и мога винаги да разчитам на теб, благодаря, че знам, ако не съм щастлива и не съм себе си, ще ми отвориш очите... :)

Да си жив и здрав! Щастлив и влюбен в живота! Да те води винаги светлината, да сбъднеш мечтите си! Всичко най-добро, защото го заслужаваш...знаеш колко съм горда с теб... :)

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Сърдечно ви благодаря Младен, Йоанче, Елисавета...!
  • Съкровените спомени топлят сърцата ни и предизвикват усмивка в душата. Красиво пишеш, Калия. Чудесно стихотворение!
  • Прекрасно стихотворение!
  • "Там където, приключенията и случките
    не ще ни забравят никога и ще живеят вечно..."

    Дай Боже, да е така, както си го написала, Калиа. Иска ми се да е така. Върна ме много назад във времето - към Платинения ми остров и ти благодаря за това!
Предложения
: ??:??