14 авг. 2021 г., 22:16

Под звездното 

  Поэзия » Любовная
575 0 0

Под звездното
 

Луната се усмихна много близка - 
усети ме, гледам я, сама
изпрати ми сто стрели лъчисти - 
изпле нощта в лунна светлина.

 

И цяла преобърна ме отвътре, 
а чувствата ми лунен водопад, 
в отражение извая сбъдване -
оживи се звездния площад.

 

Пренареди едно съзвездие
на, което мечтите стават истини, 
изчисти всички минали премеждия -
погледна ни, под нея си и ти!

 

Там сред много движещи звезди
откъсна се една, и очерта пътека,
разпръска пламък в нечии очи -
под звездното събра ни леко, леко...

© Елеонора Крушева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??