В тревното зелено кадифе –
бели маргаритки и жълтурчета.
Да, това са всички цветове,
от които всъщност имам нужда!
Моята държава е Април.
Столицата казва се Усмивка.
Тайните ù още неоткрил,
с поглед на любовник я изпивам.
Знамето на моята страна
грее във зелено, бяло, жълто.
Везано е с пролетна трева,
чисти мисли, стихове-алтъни.
© Валентин Евстатиев Все права защищены