Ще си направя Коледа. В сърцето.
Прастарият добряк ще съм сама.
Нагоре погледни, където свети
примамващо най-ярката звезда.
От блясъка, нечакани вълшебства
ще завалят към цялата земя -
по-свидни от далечното ти детство,
по-ярки от неонова вълна.
Защото ще раздавам, без въпроси,
подаръци за възрастни деца.
Чувал не ми е нужен, да ги нося,
отдавна са ми част от същността.
Самотник ще даря с една усмивка,
та с нея скъп другар да привлече,
бездомника - с безоблачна завивка
от ласкаво, сияещо небе.
За слабия приготвих късче воля,
а ще получи мъничка искра
надежда, този, който от неволи,
отчаяно поглежда към смъртта.
Оставих за страхливия куража
очи в очи да срещне любовта...
За всекиго по нещо имам, даже
за тровещия с гняв и жлъч кръвта.
Ще подарявам слънчева магия,
докато жив е огънят у мен.
От дар такъв не искай да се скриеш,
защото ще ти трябва. Някой ден...
© Вики Все права защищены
В сърцето си ти носиш доброта,
а истински щастлив е само този,
който е влюбен всеотдайно във света!
Удоволствие е всеки твой стих. Продължавай да ни радваш!