Подарък ли е
самотата?
Желана или не,
застава тихо до вратата
и вглежда се във мен...
Не ме е страх от нея,
даже -
приятелка ми е добра...
и мога всичко да й кажа
без страх от „думи зад гърба".
Не чака мили обещания
или преструвки
„за пред хората",
и в честното й огледало
изчезва всякаква умора...
Не иска нищо...
Най-безкористно
дарява мигове спокойни
на изтерзаните души,
които за нея са достойни.
© Елена Все права защищены