Подгряване на таратора
Таратора! Таратора!
Да подгреем таратора!
Да подгреем таратора,
рекли група умни хора
и... подгряли таратора.
Умни - те, нали са много,
стъкнали набърже огън
и изсипали в казана
таратор с малко сметана,
с повечко зехтин и чесън,
с бито мляко, с копър пресен
и... избило ги на песен.
Да подгреем таратора!
Да подгреем таратора!
Вярвайте ни без умора,
че ще ви спасим от зора,
като... сгреем таратора.
Закупете си лъжици,
застанете във редици.
Чакайте! Ще ви оправим!
В таратор ще ви удавим.
И народът простодушен,
малодушен и послушен,
иновацията модна
възприел най-благородно.
Умните щом тон са дали,
сигурно са вече яли...
Огънят се разгорял,
тараторът закипял,
но народът - издивял.
Греян таратор не щял,
гладен лягал, ала пял:
Яжте си го таратора!
Яжте си го таратора!
Кой, каквото си надроби,
нека сам да си го зоби!
© Александър Калчев Все права защищены