П О Д Л Е Ц А
Да, ти си излъскан, гладко сресан,
с една дума - доста си шик.
Усмивката ти е безгрижна,
а стомаха ти винаги сит.
Караш колата си по инерция,
без нито капка бензин.
На теб всичко ти е в услуга,
подлизурковци много - не един.
А душата ти е безлична,
с цвят на пепел, със вкус на туткал.
Парфюмираш я с разни козметики,
но все си мирише на кал.
Ако някой поседне на стола ти,
смачкваш го аламинут.
Не им завиждам на дребните,
дето са в твоя маршрут.
Няма свети неща за тебе -
ти си цар, ти си бог.
Всички блага слагаш във джоба си,
всеки друг за тебе е роб.
Може би за безсмъртен се мислиш,
но надявам се, тука грешиш.
И ти един ден ще паднеш от трона си,
съзнаваш ли - сам го рушиш?!© Тонка Янакиева Все права защищены