Поети
„… Ние бяхме родени поети.“
Веселин Хр. Витков
Щастливците не пишат стиховè.
Съдбата тая болест им спестява.
В тях нощем не беснеят страхове
и не работят за едната слава.
Доволните не пишат стиховè.
Това, което имат, то им стига.
И те живеят в свои светове,
изчистени от всякакви интриги.
Нещастните не пишат стиховè.
Пропишат ли, дано им е простено,
че им се случват чужди грехове
и мисли преждевременно родени.
Остават само лудите. С това
житейския ни пъзел се нарежда.
Пред празен лист, с препълнена глава
те веруюто собствено подреждат.
И вярват, че светът ще надрасте
лъжата, като своя добродетел.
Блажени са във вярата си те.
Блажени са, родените… поети.
© Александър Калчев Все права защищены
Поздрави!