Палавата дама е добре приета
във всеки дом на мъжките мераци,
дори във къщичката на поета
ходещ, като кон с капаци...
Стига само някак си да се излъже
ще й тури титла Главна Муза,
после с римите си ще я върже
с няколко поеми бързи...
Пред нея ще громи със думи кича -
Така де, той купува се с пари...
А ги няма, може само да Обича,
но достатъчно ли е това, кажи?...
С езичето на словото ще гали
съвършенството на женската й голота.
Стих по стих и дрехите ще свали
оставяйки я само... по душа...
Лошото е само, че обичат
палавите не един адрес,
дори без стихове да ги събличат,
дори Любов да няма... само секс...
И тогава тъжният поет
сълзи ще рони по брадясалите бузи,
и ще моли вдъхновението, клет,
с надеждата да му изпрати нови... Музи...
14.04.2023.
© Георги Каменов Все права защищены