Днес те срещнах... Не изглеждаше много добре,
сякаш някой те душеше и от тебе искаше да се отърве.
Днес видях в очите ти това, което не бях виждала до сега,
забелязах чувства - толкова любов, но и толкова тъга!
Искаше ми се да стана и да ти подам ръка,
да почувстваш, че не си сам и че съм до теб сега!
Искаше ми се да мога любовта ти да ти върна,
да ти кажа "Бъди щастлив" и да те прегърна!
Но съжалявам! Това е невъзможно, скъпи,
любовта не може да се върне или купи,
тя идва, когато най-малко я очакваме,
и си заминава тогава, когато най-много я желаем!
Силен мъж си! В това съм убедена...
Жалко е, когато любовта е унищожена,
жалко е, когато чувстваш се така,
сякаш загубил си всичко в света!
Приятелю, не се отчайвай и продължи напред,
ще спечелиш обич нова, за всичко идва ред,
не забравяй да останеш същият човек,
защото такива като тебе няма в този век...
© Елен Ривес Все права защищены