Промъкнах се като крадец
в душата ти,
разбих ключалките със взлом,
откраднах шифъра,
разкрих Съдбата ти,
проклинам се, извърших ти погром.
Претърсих всяко кътче
и търсих Любовта,
лутах се и във лабиринти,
сложен бе във теб Света,
не я намерих,
но срещнах се с Омразата,
тя съскаше
и сееше Заразата.
Търсих Светлина,
а беше Мрак
уплаших се, избягах,
бях сломен,
трябваше Любов да ти оставя
като знак,
сега съм и престъпник, и сломен.
Март, 2017
Варна, Гавраил
© Гавраил Йосифов Все права защищены