17 апр. 2008 г., 20:02

Пожар 

  Поэзия » Любовная
597 0 0
До книгата накъсана на скрина
изгарящ бавно фас дими...
Усеща се как болката отмина
от нейните сами сълзи...

Догарят тихо... прах и пепел...
след тях усеща се студа.
И за секунди пламна ярко
огнената красота...

Тя се плъзна бързо по перваза
и разчупи се на хиляди страни...
Обхвана спомени и мисли, и тревоги,
а остави само пепелни сълзи...

Тя - усети топлина от пушек...
и разбра, че стаята гори...
Но не се затича... не извика,
а остана там... в мечти!

Сред пожара пътя си намери,
сред вълни от пламъци и тъмнина...
Тя усети истинското и прогледна,
че зад нейните сълзи е обичта!


Огненят дим я разтрепери,
той обгърна този небосвод...
А под  него... нищо не остана
отлетяха... минало и бъдеще... живот!

© Маргарита Здравкова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??