Лъжата ли? Оо, тя е дама,
изискана, възпитана, желана
и всички светски общества
за нея са отворена врата.
На мястото на истината сяда,
усмихната, изящна и добра,
в краката и тълпи присядат
да пият сладостно лъжа.
И после тъй опиянени,
въздигат, всеки своя трон,
във себе си вманиачени
са Вавилон до Вавилон.
А дамата, тя ръкопляска,
та всичко туй е в нейна чест,
за евтината нейна ласка
и за безстойностния жест,
каква по-хубава награда,
щом всеки Вавилон отива в ада!
© любимка Все права защищены