Звездите пак изгряха на балкона
Лъчите им докоснаха земята
И всяка живинка притихнала в неговата зона
Че време е за театъра разбраха.
Вървя нагоре път да си проправя
Отваря ми се взора, боже мой
Откривам, че небето сякаш се отваря
И с всяка крачка се множи тоз звезден брой.
Душата ми е спокойна и лекува
А пулсът ми се леко повиши
Щом виждам как природата лудува
А уж всичко си е легнало да спи.
Луната се е облещила, като кокона
Показвайки ми свойта красота
А всичко живо се подготвя за купона
На другата половина на света.
© Hristo Hristov Все права защищены
Произведение участвует в конкурсе: