13 февр. 2013 г., 10:07

Политически епиграми № 2 

  Поэзия » Гражданская
346 0 2

Политически епиграми № 2

1/      Кадруване
Аз подчертавам най-дебело,

 той бе едно менте във село

 и Партията го извика,

 да прави с него политика!


2/      Перспектива
      О, тази Партия-Старица,

 се готви пак от нас да цица!


  3/     За злите кучета
Държавния керван върви

 и Злите кучета го лаят...

Защо с такава страст го правят,

 на мира що не го оставят!?

 И най-накрая аз разбрах,

 че туй е работа за тях,

 че щом са кучета родени,

 това ще правят настървени...

 О, щом са кучета, ще лаят!


4/    Предсказание
Това, което тука става

 го няма в никоя държава!

 О, няма да се разберем,

 дорде на метено серем...


 5/   Възхвала на мързела
Дори и сложен в сутиен,

 трудът съвсем не ме привлича...

 О, келепир ми дай на мен,

 да вземам само аз обичам!


  6/   За Вуте
Аз ще ви кажа и това,

 готов съм пръст да ми отрежат,

 но Вуте наш да е без два!


  7/   За спорещите депутати
При спорове те се надвикват,

 но във проблемите не вникват!

 Единствената
за тях тема

 е да си тъпчат

 пак корема!

© Христо Славов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Благодаря за разбиранито и смелостта да го изкажете!Имам чувството,че много от нашите колеги не се забъркват, да покажаг какво мислят и предпочитат да се скрият зад гърба на нещо, което да ги предпази от,безобразното охулване на истината!Ген-няма какво да се направи!
  • Харесаха ми! Браво!
Предложения
: ??:??