1 За синдикалистите и работодателите
За мене вие сте дребнави!
Ще трябва да се отчетете!
Егоизмът ви ще ви удави!
Като вдовици пак ревете?!
Щом искате да сте богати
и да живеете в палати,
дори и да сте синдикати,
ще трябва да се отчетете!
От нищо нещо не се прави!
Не крийте своите заплати...
На всички ни туй не се нрави.
Вий също бъркате в Хазната?!
И вие не сте хора в храм,
и аз от вас изпитвам срам!
2 Въпрос на интелектуалеца
Къде у мехура
ти търсиш култура?!
Та той, сиромаха,
си гледа стомаха...
3 Още една истина
Издигнахме го
да ни ръководи,
а той от псуването
се разплоди!
© Христо Славов Все права защищены