Похапвам от обществената пита,
на всякакви гешефти аз съм крал,
край мен върти се долнопробна свита,
до днеска все живот съм си живял…
Душата си щом трябва ще заложа.
„Дали ще можеш да го понесеш?“ –
подпитват ме слабаци разни, Боже…
Отдавна съвестта е просто леш.
Познат съм в политиката и ми отива –
чертите на лицето са гранит.
Но знайте, че пристъпя ли на криво
ще бъде хвърлен зарът ми и… бит!
© Констанс Все права защищены