Някой тайно, за утеха
все разваля му успеха
и с оценки си играе –
как ли да го разпознае?
Мисли нашият поет
от предчувствия обзет:
"Нарушава правилата!
Вече бръмна ми главата!
Доста ядове събрах –
ще му тегля як пердах!
А пък купя ли "Берета",
с радост ще го гръмна в нета!
Ами ако пък е То
извънземно същество
или Едгар Алън По
сътворил е ново зло?!
Ето, някои оценки
вече с пъпки са и с бенки –
в наш'та Стихоакадемия
сякаш има епидемия!
Но не мъничко мишле
тук оценките гризе!
Щом поставят ми петица,
нещо пише ... единица?!"
Най-накрая се разбра,
че е някаква шега:
полтъргайст се криел в нета,
оценявайки поета!
© МАРИАН КРЪСТЕВ Все права защищены