Полунощ ли е пак?
И в умереният мрак
миражи
се гърчат в тъмнина.
Сред тревожна тишина
уморена е душата
от безумни копнежи...
Радост и мъка,
смях и сълзи -
хаос безкраен
е любовта ти към мен...
Обичай и страдай
и за душевен покой
не мечтай -
какво ли не понася
любовта!?...
Красива е розата,
но има бодли -
и това всеки го знае;
но с изранени ръце
и със щастливо сърце
красотата й славим -
кой ще ми разкрие
тайнството на любовта?!...
© Лиляна Стойчева Все права защищены
И затова е магия.
Поздрав, Лиляна!