На баба Найда
днес щеше да навърши 84 г.
Без твоята обичаща душа
и щедростта ти
нямаше да мога
да пазя още вяра във това,
че има и добри,
и честни хора;
че винаги, когато ме боли,
все пак ще мога нежност да отпия,
че в мигове на болест и вини,
в разтворени обятия ще се скрия;
че даже и сред грозните неща,
човек усеща смисъла да стане,
когато чувства нечия ръка
да се протяга, да подлага рамо...
Без теб едва ли щях да полетя
през детството високо в красотата
на радостта,
да имам любовта
и смело да живея по-нататък...
Без тебе, бабо, целият ми свят
би бил различен,
с инаква посока...
На този ден се моля за това
душата ти
да е високо!
С Бога!
© Руми Бакърджиева Все права защищены