Ти помниш ли тихия полъх на лятото
с мирис на тъмна череша?
Вишнев полен, по клепките лепнещ,
на реката - любовната песен?!
Ти помниш ли нежния бриз на морето
и ласките, нежно докосващи?
Помниш ли? И следите
по мокрия пясък - влюбени, тичащи...
Ти помниш ли нашия остров сърдечен -
тайнствен бряг, по ръба на сърцето?!
Помниш ли тихия пристан на времето,
във ръцете ни спряло да си отдъхне?
Прошка за минало търсещо,
обещаващо обич за утре?
© Нели Все права защищены
Поздрав!