Помня още – беше май.
Славей влюбен, упоен.
Обич – сладост до безкрай.
Свит ветрецът на кравай,
тялото ми – в сладък плен...
Помня още – беше май.
Миг покой ни време дай!
И за него, и за мен.
Обич – сладост до безкрай.
Скоро ще да дойде знай,
с тихи стъпки ясен ден.
Помня още – беше май.
Малко късче земен рай,
свят притихнал и смутен...
Обич – сладост до безкрай.
По треви роса сияй,
ти заспиваш уморен.
Помня още - беше май.
Обич - сладост до безкрай.
© Надежда Ангелова Все права защищены