Помня те, бабо.
Жената с топло сърце.
Помня очите ти, бабо.
Помня дните прекарани с теб.
Помня те, бабо,
с книжка в ръка.
Помня те, бабо,
с приспивните песни.
Помня те, бабо,
като днес с бели коси.
Помня те нежна.
Понякога строга.
Помня те, бабо,
с гозби чудесни.
Помня те, бабо,
как чорапи плетеше.
Помня те, бабо,
на малкото столче,
умислена сякаш,
приседнала в двора.
Бабо, дядо не помня,
навярно... бил е чудесен
на снимката,
за ръка те държеше.
Познавам го, бабо,
само от разказа твой.
От теб съм запомнила, бабо,
той е твоят герой.
С любов в сърцето за
скъпата ми баба.
Баба отдавна я няма,
аз още си спомням за нея.
© С. П. Все права защищены