С нови, здрави лего кубчета
стъкмявам малък звездолет.
Йонните мотори публика
не търсят - политат с пирует.
Капитанът - Джон, или Дилейни,
както гледал съм по филмите.
Помощник пръква се от нейде
за мрънкане и нервопилене.
Мечтите леки са гориво.
Пилотът никак не пести.
Безкраен космос - чак прелива.
Сбогом, мамо, дано простиш!
Разбира се - измислих и злодеи.
Със сложни, грозни имена.
Да е ясно - техните идеи
аха да се изпълнят - ама на!
Тайната подправка - знамение
и мъдър дядо да го предаде.
След като покъкри - хепи енд,
слава и богатства без предел.
© Валентин Стайков Все права защищены