Понякога
доброто ми се изплъзва
като дете,
което изведнъж
се почувства обидено.
Тропва с краче
и хуква през улицата
да пресича
напряко
между колите.
Спирачки свистят.
Клаксони...
"Хей, пикльо,
качвай се
на тротоара,
че ще ти скъсам
ушите!" -
подвикват му.
Горчиви сълзи
по бузката.
Стиснати зъбки.
Челцето набръчкано...
"Ще видите!
Като си отида от вас,
ще видите!..."
© Павлина Гатева Все права защищены
кой ще се бори със Злото
като дете нека го пазим
иначе тежко ще си патим.
Поздрав1