Понякога неволно ще се случвам –
в съня ти – като капчици роса,
като пороен дъжд след упорита суша,
като в очите – блеснала сълза.
Понякога неволно ще се вплитам
във мислите – несбъдната мечта.
По тебе ще полепвам мигом –
като прашец от падаща звезда...
Понякога неволно ще се скитам –
във дебрите на твоята душа.
Ще те боля или ще те... обичам -
в сърцето ти – искрица топлинка.
Понякога неволно ще те имам –
като почти изтъркана монета.
Ще те изгубвам, пак ще те... намирам.
А после дълго твойто име ще шептя...
© Нели Все права защищены