Понятията нямат тежест.
Не ми ги давай.
Замълчи.
Започнах вече да се вглеждам
по-често в своите очи
и да чета,
и да разбирам,
и да усещам същността
на всяка тръпка и надежда,
на всяка мисъл
и тъга...
Започнах да откривам нещо,
заложено дълбоко в мен –
една необяснима нежност
и смисъл,
свише сътворен...
Откривам се наново някак...
И преосмислям своя път,
и миналото,
и съдбата.
Понятията не тежат...
Единствено тежи животът,
изваян целия с любов
и вярата ми
и душата,
които са ми дар от Бог.
© Руми Бакърджиева Все права защищены