На един дъх,
тук за някакъв си миг.
В целувка неземна
се потомихме.
Емоционалния връх,
допир, толкова велик,
и докато гледам,
май с теб прекалихме.
Дали беше импулс,
дали беше твой тик,
или някакъв порив?
Дали душевна конвулсия,
или умисъл скрит,
отдавна очаквано действие.
Ти и аз,
в този мрак упорит,
до твоята врата - зрелище!
Как да те гледам?
Та ти си даже
от мен по-изненадана!
Усмивка последна,
преди разговор важен,
след тишината изстрадана.
Какво си си мислила,
като наведе се и получи,
което си цяла нощ чакала?
Дали и преди си го искала,
точно това да се случи,
или досега си протакала?
Какво ти стана, изведнъж,
порцеланово момиче,
изрисувано сякаш
само с рационални емоции?
И при тази ти среща с мъж,
доста различен
отвътре някъде,
май душата ти ще изскочи...
И какво да правим,
дай отговор,
след тази целувка внезапна,
след това развитие неочаквано?
Да се прибереш
там, горе ли?
Засрамена от искра непохватна,
на пресметливо Купидонче някакво?
© Христо Андонов Все права защищены