ПОРИВ
Свенливо кокиче -
нежно момиче…
Капчица вода -
блян за светлина…
Порив чист -
за свят лъчист…
Непорочен копнеж -
сред сняг и скреж…
Плаха искрица -
ясна зорница…
Нежно белее -
за обич копнее…
© Лиляна Благоева Андреева Все права защищены