ПОРОБВАЩИ СВЕТЛИНИ
Духа да събудим и в едно с него сетивата
и делници сиви и субординации излишни
за ден да оставим и да хващаме гората.
Градът е там, сред шумно-прашни улици,
нанесъл върху нас победните си рани,
не град, а тъмно зло, захапало до кокал.
Отвърнахме с „не“ на тираничните забрани.
За малко, но толкоз ценно време - бегълци.
Той е разярен, а оръжието ни е бинокъл.
Инстинктът води ни, нали е безпогрешен.
С воала на нощта и светлинните витражи,
погледнато от горе вече не е никак страшен.
Наш ред е, няма само той с пръст да сочи
и крещи на лакеите и на своите стражи.
Да, велико е себе си, всеки да надскочи.
Не е малко, нито много, вятърът в косите -
чакания, на промяната и нека не ни отмине,
а да завихри и тъмното зло отвее далече...
Ех, мечти..., тичайте след краката - босите,
че докато ви има, сърцето няма да изстине
и животът ще носи смисъл, така или иначе.
© Весела Найденова Все права защищены