Докато "политици" са държавата обрали,
кучета са професора изяли.
В тази държава има ли въобще ред?
Вижте я как богатее - от чешмите тече мед,
цинк, манган, желязо, олово...
Отечеството ни за всякакви абсурди е готово.
Въобще сме цъфнали, та вързали.
За никъде сме се забързали.
Затова не виждаме нещата важни.
Боготворим само мутри снажни.
Преструваме се, че човека нещастен съжаляваме,
а след ден се напиваме и го забравяме.
Все толкоз зле ще сме, щом сме слепи.
Тъй ще е, щом търпим порядките нелепи.
© Георги Все права защищены