П О Р Т Р Е Т
Тайна пленница.
Черна сирена от плът,
пеперуда на нечий прозорец,
бял щурец до леглото,
светулка от кръв,
ангел свят –
миг,
намерен отново.
Сто години на път –
огън или вода –
за очаквалите ме делфини.
И до арфата лунна
отивам сама –
малък остров
за хора незрими.
© Теменуга Цонева Все права защищены
сърдечен поздрав, Нуше.