Имаме си пощальон.
Той лети от клон на клон
и писмата ни разнася,
вести всякакви донася.
Този пъргав раздавач
е пъстроперият кълвач.
Още рано във зори
носи телеграми три :
"Тръгнали са вече всички
щъркели и лястовички
от страните там на юг.
Скоро ще пристигнат тук."
После носи ни колет
от съседа - бързолет.
Виж, лисичката го гони -
"Бързо разнеси бонбони
на животните в гората.
Празник имат ми децата -
стават вече на година,
ще ходят в детската градина."
Тъй кълвачът всеки ден
все лети и уморен
вечер най - подир се връща
в свойта малка къща.
На дивана бавно ляга
и краката си протяга.
Вестниците ще прегледа,
после може филм да гледа.
Не,писмо той ще напише
до големият си син.
Всичко точно ще опише,
как стои в дома самин
и го чака да се върне,
радостно да го прегърне.
© Лидия Кърклисийска Все права защищены