Представи си устата ти е портмоне
и вътре е останала само една дума.
Какво ще купиш с нея най-напред
и за кое ще трябва по-голяма сума.
За любов? Не, не, не, не ми говори
за нея ти трябва мъничко честност.
Нито богатство, слава или пък пари
нито думи, измама, злато, известност.
За здраве, щастие или пък късмет
също с нищо не могат да се купят.
Радвай се, ако си в каците с мед
но знай, че много лесно те се чупят.
Та, питам те, какво ще си купиш, кажи
ако не знаеш, питай ме, ще видиш.
Че само противоотрова срещу лъжи
няма да ти стигне за да се засилиш.
© Явор Перфанов Все права защищены