Не мога да си спомня нищо.
(то, всичко, е било лъжа).
Светът за двама... е тесен. И ничии.
Хем те убиват и хем си гробар...
Не копнея. Нищо не усещам!
Усещам, колкото една скала!...
Не давам (вече) да ми вземат (нещо)...
... И после сто пъти, да го платя...
Не мога И не искам нищо.
(За какво ми е храм без икони?)
Днес празнувам Стотната годишнина,
Но за какво... Не мога да си спомня...
© Andriana Valkanova Все права защищены