ПОСЛЕДНАТА ЛЪЖИЧКА МЕД
Вълна от липов аромат
града на ранина превзема.
Градя си непоко̀рен свят –
за който няма теорема.
И притежавам сетива
за далнините непонятни.
Отпуснатата тетива
стрелата връща ли обратно?
Пчелите скоро ще изчезнат –
в различията помежду ни,
сред политическата бездна
и в кухия въртоп от думи.
Стремежът да ги защитите
премазва медените пити.
© Валентина Йотова Все права защищены