"Последната любов е днешната"
Таня Мезева
Аз търся вчерашната си любов,
защото днешната я няма.
Загуби се в тайфун суров.
И бе заблуда и измама,
че мога да я върна аз,
гласа си мек да й постеля,
със тиха нежност в стръмен час
внезапно пак да я спечеля.
Но днешната любов мълчи
и неразумно се укрива.
Избягва моите очи.
Превръща ме във факла жива.
Напразно търся път и брод.
Сънувам в стихове. Мечтая.
Изминах половин живот,
опитвах се да разгадая,
кога ще дойде, как, къде,
дали ще е красива?Грешна?
Във Рай ли ще ме отведе
или във Ад със дата днешна?
Ще е богата на мечти,
или от просяка по бедна?
Отчаяла съм се почти...
Любов да е... макар последна!
© Нина Чилиянска Все права защищены