18 февр. 2018 г., 19:37

Послушко 

  Поэзия
323 0 0

Душко Добродушков 
(днес така се случи),
вече е Послушков
и езици учи.

Ще пътува скоро,
сиреч ще се маха.
Хубава си горо,
празен е стомаха.

Душко не признава
чешещи езици.
Добродушнов псува
всички политици.

Даже не се вайка
като благославя.
Споменава майки
без да вижда края.

Зъл е Добродушков.
Пак е посред блато.
Все с калта се гушка
зиме, а и лято...

От печената тиква,
запек, той получи.
Карат го да свиква,
но запек не се учи?

И затъва още
в личната си драма .
Дните му, са нощи.
Слънцето го няма....

© Валентин Йорданов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??