В зеницата на Истината се оглеждам,
а тя е многолика вещица, но едноока.
Случайната и перспектива ме повежда
към собствен хоризонт, но без посока.
По раменете ми останал мириса
от малкото усмивки и приятелства
които в нечие фиаско преоткрили са
захранката за своите предателства.
Сега съм само седембален земетръс
разтърсена, вгорчена и... свободна.
Зашивам раните с гобленов бод – на кръст
Прощавам си, а истината -
Истината е безплодна.
© Христина Все права защищены
под прицела на дуло се усмихвам
куршумът е случаен, а летвата висока
в сълзата си се уча да притихвам