На Марин
Желая ти от все сърце, приятелю,
да срещнеш свойта истинска любов.
Ще я познаеш по това, че идва неочаквано,
и то когато мислиш, че не си готов.
Тя за миг света да ти обърне,
да те омагьоса само с поглед...
Утеха да намираш в нейните прегръдки
след поредната плесница на живота.
Доброто, лошото и всичко в нея
да намериш сили безрезервно да приемеш.
Да я обичаш много, страшно много -
поне сто пъти повече, отколкото обича мене!
© Илица Все права защищены