Моя родино - древен завет,
днес призови ме в синовен ответ.
Мама и тате да прибера
с потни чела от далечна страна.
Дядо да лее сладки сълзи,
баба да меси питки в зори.
Буден потомък от Търновград,
на Калояна следовник съм рад.
Сила съдбовна от горди деди
в гърди ми пърха, в кръвта ми ври.
Майко Българийо, в теб се кълна
най-любещ син от верни чада.
© Светличка Все права защищены