19 дек. 2006 г., 10:49

Позволи ми да те обичам 

  Поэзия
3424 0 2
Позволи ми да те обичам

За да получиш нещо красиво,
Първо би трябвало да имаш очи,
Но да не виждаш само бяло, черно и сиво,
А и нюансите в пъстроцветните дъги.
За да можеш да получиш наслада
От открадната целувка или сълза.
Едно сърце, тръпнещо в изненада,
Когато някой му поднесе цветя.

За да заслужиш нещо красиво,
Трябва да си дала от себе си,
А не да гледаш момчето, мълчаливо,
Да се спотайваш в мечтите си.
За да можеш да изпиташ радостта
От това, да си влюбено момиче.
Давай, подай ми своята ръка,
Позволи ми да те обичам.

За да обикнеш нещо красиво,
То трябва да е част от твоето сърце.
Да не нито сладко, нито горчиво,
Просто да носи частица от теб.
За да можеш да обичаш хората,
С жест, понякога наричан
Любов, отдавай сърцето си,
Позволи ми да те обичам.

За да бъдеш обичана,
Не си тръгвай, а напред продължи.
Очите ти не заслужава да срещат
Тези сълзи

За да бъдеш обичана,
Не се надявай на принц или чудо.
Сърцето ти не заслужава да страда,
А да обича лудо.

За да бъдеш обичана
От някой, с поглед наистина различен.
Самата ти не си представяш,
Позволи ми да те обичам.

© Христо Андонов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • "С жест, понякога наричан
    Любов, отдавай сърцето си,
    Позволи ми да те обичам."

    Дали ще са цветя, или песен,
    или като твоя стих чудесен?!
  • При такова романтично предложение - не може да не ти позволи
Предложения
: ??:??