29 авг. 2017 г., 07:46

Прашният самотник 

  Поэзия » Философская
297 1 6

Мъдреца е добър човек
мъдреца също е творец
той е мълчалив
не обича празни приказки
не обича и глъчката на масите
натоварващо е 
и се дразни

Творецът пуши много
даже пие но умерено
за да си събере мислите

знае истината
вижда всичко
всичко нужно му
не повече от необходимото
но напълно достатъчно 
за да се нарече мъдрец

Творецът не обича телефона
изключва го когато пише
обича тишината свише

Обикновено гледа котка
не харесва вестници
не чете съвременните книги-бледи
не харесва новите съседи
дребнав е станал 
очукан от живота
харесва само своята котка

Мъдреца знае всичко
ходил е по моста на живота...
скършен
Ревниво пази си обувките
старите... 
редовно си ги лъска

Невзрачен е...
обикновено е прегърбен
симпатия не чака той от никой
не харесва задници

понякога излиза в парка

само да нахрани...


гълъбите

© Христо Манчев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??