Той беше директор
на едно училище.
За някои добър бе,
за други – страшилище!
Спечелил конкурса може би,
без никакви притеснения
да мачка и руши човешки съдби
с абсурдните съкращения!
Смяташе се за вип-персона
и повтаряше знаменитата фраза,
че тежка е царската корона,
гледайки околните с ненавист, с омраза!
Но животът е въртeлежка.
На върха си – правиш игрички.
Безгрешен си, но направиш ли грешка,
падаш и бягат от тебе всички!
Правда се пази на пиедестал,
а не да я тъпчеш в калта!
Получаваш това, което си дал,
а животът си прави със тебе салта!
© Исмаил Али Все права защищены